minden kategória
Electrolux Gorenje Bosch AEG Liebherr Blanco Ország Boltja 2021 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2020 Minőségi díj III. helyezett Ország Boltja 2019 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2018 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2017 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2016 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2015 Minőségi díj III. helyezett
2013-05-22 14:59

Az AEG ProTex mosógép és szárítógép család újdonságai megérkeztek és megtekinthetőek bemutatótermünkben vagy online is rendelhetőek ingyenes országos házhozszállítással!

Hihetetlen tempóban jönnek ki az újabb és újabb fejlesztések, technológiai megoldások, azonban az új, minden tekintetben hatékony modellek lelke az inverter motor. Hatékonyságukat és megbízhatóságukat mi sem bizonyítja jobban, mint az, hogy az AEG 10 év garanciát vállal mosó- és szárítógépei inverter motorjára.

Mitől ennyire megbízható az inverter motor? Az inverter motor egyik legfontosabb jellemzője, hogy nincs benne szénkefe. A hagyományos motorokban lévő szénkefe hozzáér a motor forgó tengelyéhez, s ez ahhoz hasonló hatást eredményez, mintha az autót félig behúzott kézifékkel vezetnék. A súrlódás miatt a szénkefével működő motorok bizonyos időközönként pihennek, ez a gyakorlatban a program hosszában jelentkezik (hosszabb a mosó- és a szárítóprogram).

Mivel az inverter motorban nincs szénkefe (nem melegszik fel), sokkal intenzívebben tudja mozgatni a dobot, akár az idő 95 százalékában, és csak annyi időre áll le, amíg a dob megáll, majd újra elindul.

Ennek eredményeképp sikerült jelentősen, kb. 15 százalékkal csökkenteni az AEG modellekben a mosó- és szárítóprogramok hosszát, kiváló hatékonyságuk megőrzése mellett. A szénkefe és a mozgó alkatrészek hiánya azt is jelenti, hogy hosszabb a motor élettartama – nincs, ami elromoljon benne.

Nagy részben az inverter motornak köszönhető az energiafogyasztás jelentős csökkenése is. Néhány éve még az A energiaosztályú mosógépek voltak Az ENERGIATAKARÉKOS modellek, a szárítógépek pedig kifejezetten energiafaló háztartási gépekként éltek a köztudatban. Az AEG ProTex termékcsalád inverter motoros mosógépei és szárítógépei 30 - 50 százalékkal kevesebb energiát fogyasztanak, mint egy A energiaosztályú mosógép vagy szárítógép, s ezzel a piac legenergiatakarékosabb alternatíváit kínálják.

Mivel a legtöbb háztartásban nincs külön mosókonyha, érdemes odafigyelni a készülékek zajszintjére is. Az AEG mosógépcsalád csúcsmodelljének zajszintje mindössze 51dB mosásnál, s ezzel átlagosan négyszer csendesebben dolgozik, mint a piac legtöbb mosógépe (átlagosan 59dB). De 56dB zajszintjükkel az alacsonyabb felszereltségű inverter motoros készülékek is fele olyan hangosak, mint hagyományos motorral működő társaik.

Az AEG az inverter motort korábban a professzionális mosodai gépeiben használta, s az ott felhalmozott tudás és tapasztalat alapján építette be a háztartási gépekbe, hogy a fogyasztók is élvezhessék előnyeit. Az inverter motornak a fentieken túl még számos apró, fogyasztói szemmel talán észre sem vehető pozitív hatása van a mosó- és szárítógépek működésére. Egyet azonban biztosan mindenki észre fog venni: nem kell hozzájuk szerelőt hívni.

0 db termék 0 Ft
A kosara jelenleg üres
VÁSÁRLÁS FOLYTATÁSA
TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ