minden kategória
Electrolux Gorenje Bosch AEG Liebherr Blanco Ország Boltja 2021 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2020 Minőségi díj III. helyezett Ország Boltja 2019 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2018 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2017 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2016 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2015 Minőségi díj III. helyezett
2013-09-22 22:15

Hihetetlen tempóban jönnek ki az az újabb és újabb technológiai megoldások. Néhány éve még kifejezetten energiafaló háztartási gépként éltek a köztudatban, hiszen a legtöbb szárítógép C és D energiaosztályú volt. Ma azonban az AEG Pro Tex és Electrolux Eco Care termékcsalád bizonyos modelljei már 30-40-50%-kal kevesebbet fogyasztanak az A energiaosztálytól.

Néhány szempont, amelyet érdemes szárítógép vásárlás előtt átgondolni:

  1. Helytakarékosság. Egymás mellett vagy egymás felett kívánja a szárítógépet és mosógépet elhelyezni? Ha a két készüléket egymás felé teszi, érdemes gyári összeépítő keretet vásárolni, amely biztonságosan rögzíti a szárítógépet, ráadásul a kihúzható polc megkönnyíti a ruhák szétválogatását, hajtogatását is. Minden AEG-Electrolux-Zanussi szárítógépnél mefordítható az ajtónyitás iránya, különösen hasznos lehet, ha szűk helyre kell beépíteni a készüléket.
  2. Kapacitás. Hány főre mos a háztartásban? Hány kilós a mosógépe illetve tervez-e nagyobb töltetű mosógép vásárlást is? Az AEG-Electrolux-Zanussi mosógépek kapacitása 6kg-tól akár 9kg-ig terjedhet. Fontos tudni, nem hátrány, ha kisebb töltetmennyiséget nagyobb kapacitású gépben szárít, hiszen a készülékek egy szenzor segítségével érzékelik a kisebb töltet nedvességtartalmát is, és ehhez igazítják a szárítási ciklus paramétereit.
  3. Energiafogyasztás. Milyen gyakran szeretné a szárítógépet használni: folyamatosan, egész évben vagy csak az őszi-téli időszakban? Az AEG-Electrolux-Zanussi kondenzációs szárítógépek többsége B energiaosztályú, míg a hőszivattyús technológiával rendelkező AEG és Electrolux Eco Care termékcsalád csúcskategóriás modelljei 30-40-50%-kal kevesebbet fogyasztanak az A energiaosztálytól. Ez átlagos használat mellett évente nagyjából 25.000Ft megtakarítást jelent.
  4. Szárítási technológia. Alapvetően két szárítási technológia létezik: a légkivezetéses illetve kondenzációs szárítás beleértve a hőszivattyús technológiát is. A kiemelkedően jó fogyasztási értékeket a hőszivattyús technológia teszi lehetővé, melynek működési elve a zárt levegőkeringtetésen alapul. A zárt rendszer minimálisra csökkenti a szárítás során keletkező hővesztességet, és így jelentősen visszafogja a készülékek fogyasztását.
  5. Motor. Inverter motor vagy hagyományos? Az inverter motorral felszerelt modellek csendesebbek, energiatakarékosabbak, rövidebb szárító programokkal rendelkeznek és hosszabb élettartamra vannak tervezve. Az inverter motor azt is biztosítja, hogy a töltettől függetlenül mindig megfelelő sebességgel mozogjon a dob.
  6. Gyapjú program. Woolmark Gold tanúsítvánnyal rendelkező AEG és Electrolux szárítógépekben biztonságosan szárítható a kényes, kézi mosást igénylő textília mint pl.: selyem, gyapjú. A dob szinte mozdulatlan marad, mindössze 15 percenként fordul meg, hogy a kényes textíliát a másik oldalra rendezze. A kíméletes szárításról a hatékony levegőkeringtetés mellett a szövetkímélő dob is gondoskodik. A tágas dobban a ruhák nem gyűrődnek össze és nem tekerednek.
  7. Nedvességérzékelő szenzor. Az AEG-Electrolux-Zanussi szárítógépek összes modellje rendelkezik nedvességérzékelő szenzorral, amely érzékeli a töltetmennyiség nedvességi szintjét és a szárítási ciklus hosszát, energiafogyasztását ehhez mérten igazítja az elektronika.
  8. LCD-kijelző. A különféle szárítási módokról, a program aktuális állásáról és a hátralévő szárítási időről az LCD-kijelző tájékoztat, az AEG és Electrolux csúcskategóriás modelleknél magyar nyelvű szöveges kijelző segíti a beállítást. Szárítógépeknél nem hátrány a szárítás ütemezése, hiszen a program lejárta után érdemes azonnal kivenni a ruhaneműt, hogy jelentős részét vasalás nélkül el lehessen pakolni a szekrénybe.
  9. Speciális programok. Minden igényt kielégítő speciális programmal rendelkeznek az AEG-Electrolux-Zanussi szárítógépek. Ezek közül a legtöbb háztartásban hasznát veszik a Vasaláskönnyítő ing-programnak, Ágynemű programnak és Gyapjú programnak. Népszerű a Mix program, amelynél a könnyen kezelhető, vastag pamut és műszálas ruhaneműt nem kell külön válogatni.


Ajánlott tartozékok szárítógépekhez

  1. SKP11 összeépítő keret mosó- és szárítógép egymás felett történő elhelyezéséhez
  2. RA11 szárítókosár: gyapjú, plüssállat, cipő szárításához
  3. kondenzvíz elvezető készlet (csúcskategóriás modellek tartalmazzák)
  4. szárítólabda: mosásnál nem szükséges az öblítő használata.


Vásároljon a preciz.hu kínálatában szereplő AEG, Electrolux, Zanussi szárítógépeket országos házhozszállítással, raktárról akár 5 év kiterjesztett garanciával.

0 db termék 0 Ft
A kosara jelenleg üres
VÁSÁRLÁS FOLYTATÁSA
TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ