termékkategóriák
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória I. helyezett aeg partner Electrolux partner Az ország boltja minőségi díj
2015-12-14 16:54

Mit lehet szárítógépben szárítani és melyik programon? Szinte bármit, pár használat után kialakul a rutin.

A szárítógép használata nem bonyolult, mindenesetre érdemes átolvasni a használati útmutatót illetve megfogadni néhány praktikát.

Kezdjük mindjárt a ruhacímkével, melyet valószínűleg eddig is nézegettünk a mosás során. A ruhanemű szárítógépben való száríthatóságát egy négyzetben található kör jelzi az alábbiak szerint:

Szárítási útmutató ruhacimkeAmi az egyes programoknál megadott ruhatöltetet illeti, mindig a száraz súlyra kell gondolni. A legjobb, ha már a mosás összekészítésénél gondolunk arra, melyik szárítóprogramot fogjuk használni, hiszen az a célunk, hogy a teljes mosási töltetet áthelyezzük a szárítógépbe. A szárítógéphez nem kell szín szerint szétválogatni a ruhákat, az azonos vagy hasonló anyagvastagság viszont nem hátrány.

A három leggyakrabban használt szárítóprogram: a pamut, a műszál és a kímélő. A pamut és a műszál program kiválasztásakor meg kell adni a kívánt szárazsági szintet, legyen az extra száraz, szekrényszáraz vagy vasalásnedves. Az esetek többségében a szekrényszáraz szint tökéletes, hiszen valóban teljesen száraz a ruhanemű, el lehet pakolni a ruhásszekrénybe. Nehezen vasalható textíliánál választhatjuk a vasalásnedves opciót, melynél némi nedvességtartalom visszamarad a ruhában, hogy megkönnyítse a vasalást. Extra száraz opciót csak extra vastag pl.: frottír törölköző vagy köntös ruhánál válasszunk.

A pamut programnál nagyon fontos, hogy kizárólag 100% pamut összetételű, könnyen kezelhető (inkább vastagabb) ruha kerüljön a szárítógépbe. Minden egyéb kevertszálas anyagnál a műszál programot indítsuk vagy érzékeny műszálas ruhánál a kímélő programot.

Természetesen minden szárítógép modell további speciális programot kínál. Néhány a leghasznosabbak közül:

Mix program: akár az Electrolux EDP2074GW3 kondenzációs szárítógépben is megtalálható. Ha nincs kedve vagy ideje egy-egy ruhatípusból teljes adagot összegyűjteni, ezen a programon együtt lehet a pamut és a műszálas ruhákat szárítani. Nagyon hasznos program, sajnos csak 2kg töltetkapacitása van.

Takaró program: az Electrolux EDH3684PDE hőszivattyús kondenzációs szárítógép készülékbe is tehetünk nagyméretű takarót, plédet, de akár tollal bélelt vagy műszálas töltetű paplant is.

Farmer program: az AEG T86581IH3 hőszivattyús kondenzációs szárítógép is tudja, nemcsak farmer ruházatra alkalmas. Minden egyéb különböző anyagvastagságú melegítő nadrág, kapucnis felső, flanel ing, bársony nadrág tökéletesen szárítható.

Gyapjú program: a legkíméletesebb AEG T97689IH3 hőszivattyús kondenzációs szárítógépben a kézi mosást igénylő gyapjú pulóvereket, kötött felsőket is alacsony hőmérsékleten száríthatjuk. A gyapjú textíliák fellazításra kerülnek és bolyhosabbak lesznek.

Sport program: vékony, bélés nélküli kültéri ruházat, mint pl.: vízálló és lélegző széldzseki szárítására. Az AEG T86590IH3 hőszivattyús kondenzációs szárítógép készülékbe is tehetjük sport ruháinkat, vastagabb anoráknál, dzsekinél inkább a műszálas programot használjuk.

Ágynemű program: széles, nagyméretű lepedő, ágyneműhuzat szárítására, akár az  AEG T75370AH3 hőszivattyús kondenzációs szárítógép készülékben is. Bepakolásnál nem kell összehajtani az ágyneműt (sőt tilos), ömlesztve érdemes behelyezni.

Fehérnemű program: szintetikus fehérnemű, melltartó, harisnya szárítására. A melltartót és harisnyát feltétlenül helyezzük mosózsákba. Az AEG T76385AH3 hőszivattyús kondenzációs szárítógép modellben is választhatjuk ezt a programot.

Vasaláskönnyítő program: elsősorban ingek szárításához, már az AEG T61270AC  kondenzációs szárítógép modellben is lehet választani. Fontos: a töltet kis mennyiségre szabott, általában 5db ingnél lehet érzékelni a gyűrődésmentesítő hatást.

Aeg és Electrolux szárítógépek széles választéka raktárról, akár extra garanciával, országos házhozszállítással a www.preciz.hu webáruházban és szaküzletben!

0 db termék 0 Ft
A kosara jelenleg üres
Vásárlás folytatása
Rendelés feladása