minden kategória
Electrolux Gorenje Bosch AEG Liebherr Blanco Ország Boltja 2021 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2020 Minőségi díj III. helyezett Ország Boltja 2019 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2018 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2017 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2016 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2015 Minőségi díj III. helyezett
2015-12-14 16:54

Mit lehet szárítógépben szárítani és melyik programon? Szinte bármit, pár használat után kialakul a rutin.

A szárítógép használata nem bonyolult, mindenesetre érdemes átolvasni a használati útmutatót illetve megfogadni néhány praktikát.

Kezdjük mindjárt a ruhacímkével, melyet valószínűleg eddig is nézegettünk a mosás során. A ruhanemű szárítógépben való száríthatóságát egy négyzetben található kör jelzi az alábbiak szerint:

Szárítási útmutató ruhacimke



Ami az egyes programoknál megadott ruhatöltetet illeti, mindig a száraz súlyra kell gondolni. A legjobb, ha már a mosás összekészítésénél gondolunk arra, melyik szárítóprogramot fogjuk használni, hiszen az a célunk, hogy a teljes mosási töltetet áthelyezzük a szárítógépbe. A szárítógéphez nem kell szín szerint szétválogatni a ruhákat, az azonos vagy hasonló anyagvastagság viszont nem hátrány.

A három leggyakrabban használt szárítóprogram: a pamut, a műszál és a kímélő. A pamut és a műszál program kiválasztásakor meg kell adni a kívánt szárazsági szintet, legyen az extra száraz, szekrényszáraz vagy vasalásnedves. Az esetek többségében a szekrényszáraz szint tökéletes, hiszen valóban teljesen száraz a ruhanemű, el lehet pakolni a ruhásszekrénybe. Nehezen vasalható textíliánál választhatjuk a vasalásnedves opciót, melynél némi nedvességtartalom visszamarad a ruhában, hogy megkönnyítse a vasalást. Extra száraz opciót csak extra vastag pl.: frottír törölköző vagy köntös ruhánál válasszunk.

A pamut programnál nagyon fontos, hogy kizárólag 100% pamut összetételű, könnyen kezelhető (inkább vastagabb) ruha kerüljön a szárítógépbe. Minden egyéb kevertszálas anyagnál a műszál programot indítsuk vagy érzékeny műszálas ruhánál a kímélő programot.

Természetesen minden szárítógép modell további speciális programot kínál. Néhány a leghasznosabbak közül:

Mix program: akár az Electrolux EDP2074GW3 kondenzációs szárítógépben is megtalálható. Ha nincs kedve vagy ideje egy-egy ruhatípusból teljes adagot összegyűjteni, ezen a programon együtt lehet a pamut és a műszálas ruhákat szárítani. Nagyon hasznos program, sajnos csak 2kg töltetkapacitása van.

Takaró program: az Electrolux EDH3684PDE hőszivattyús kondenzációs szárítógép készülékbe is tehetünk nagyméretű takarót, plédet, de akár tollal bélelt vagy műszálas töltetű paplant is.

Farmer program: az AEG T86581IH3 hőszivattyús kondenzációs szárítógép is tudja, nemcsak farmer ruházatra alkalmas. Minden egyéb különböző anyagvastagságú melegítő nadrág, kapucnis felső, flanel ing, bársony nadrág tökéletesen szárítható.

Gyapjú program: a legkíméletesebb AEG T97689IH3 hőszivattyús kondenzációs szárítógépben a kézi mosást igénylő gyapjú pulóvereket, kötött felsőket is alacsony hőmérsékleten száríthatjuk. A gyapjú textíliák fellazításra kerülnek és bolyhosabbak lesznek.

Sport program: vékony, bélés nélküli kültéri ruházat, mint pl.: vízálló és lélegző széldzseki szárítására. Az AEG T86590IH3 hőszivattyús kondenzációs szárítógép készülékbe is tehetjük sport ruháinkat, vastagabb anoráknál, dzsekinél inkább a műszálas programot használjuk.

Ágynemű program: széles, nagyméretű lepedő, ágyneműhuzat szárítására, akár az  AEG T75370AH3 hőszivattyús kondenzációs szárítógép készülékben is. Bepakolásnál nem kell összehajtani az ágyneműt (sőt tilos), ömlesztve érdemes behelyezni.

Fehérnemű program: szintetikus fehérnemű, melltartó, harisnya szárítására. A melltartót és harisnyát feltétlenül helyezzük mosózsákba. Az AEG T76385AH3 hőszivattyús kondenzációs szárítógép modellben is választhatjuk ezt a programot.

Vasaláskönnyítő program: elsősorban ingek szárításához, már az AEG T61270AC  kondenzációs szárítógép modellben is lehet választani. Fontos: a töltet kis mennyiségre szabott, általában 5db ingnél lehet érzékelni a gyűrődésmentesítő hatást.

Aeg és Electrolux szárítógépek széles választéka raktárról, akár extra garanciával, országos házhozszállítással a www.preciz.hu webáruházban és szaküzletben!

0 db termék 0 Ft
A kosara jelenleg üres
VÁSÁRLÁS FOLYTATÁSA
TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ