termékkategóriák
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória I. helyezett aeg partner Electrolux partner Az ország boltja minőségi díj
2013-05-02 00:38

Gyors, kényelmes, biztonságos és stílusos

 

Az Aeg, Electrolux indukciós főzőlapok működése a legenergiatakarékosabb, mert a generált hőmennyiség 90 százalékát (az elektromos lapok 60, a gáz pedig kevesebb, mint 50 százalékát) hasznosítják főzés közben. Az indukciós technológia esetében ugyanis kimarad egy lépés a hőközlés folyamatából. A rendszer nem az üvegkerámia felületet melegíti fel, hanem közvetlenül az edényben fejleszt hőt. Ezáltal gyorsabban melegszik fel az edény, illetve annak tartalma, tehát rövidebb ideig használjuk a főzőlapot, s kevesebb energiát fogyasztunk.

Egyes Electrolux modelleknél van ún. öko időzítő funkció is, melynek aktiválásával további energiát is megtakaríthatunk. Ebben az esetben ugyanis a rendszer a beállított főzési idő előtt lekapcsolja az adott főzőzónát, így a maradékhő felhasználásával készül el az étel.

Az indukciós technológia gyorsaságban is verhetetlen, hiszen mindössze 4 percre van szükségünk egy liter víz felforralásához. Az Electrolux indukciós főzőlapok érintőkapcsolós kezelőfelületén pontosan és precízen állíthatjuk be a főzőzóna kívánt teljesítményszintjét. S mivel a főzőlap szinte azonnal érzékeli a hőmérsékletváltozást, másodpercek alatt olyan forróra melegszik, hogy máris piríthatjuk rajta a halat és a húst, vagy melegíthetjük fel a levest.

Az indukciós technológia mindezek mellett biztonságos, hiszen nincs nyílt láng, mint a gáz lapok esetében, és sokkal kevesebb a maradékhő, mint az elektromos főzőlapoknál. A főzőfelület ugyanis csak annyira lesz meleg, amennyire az edény alja visszamelegíti, így véletlenül sem fogjuk megégetni a kezünket. Mivel a főzőzóna nem forrósodik fel, a kifutott leves vagy a hússütés közben kifröccsent zsiradék sem tud ráégni. Ezért a főzőlap takarításával sem kell sok időt töltenünk, egy nedves kendővel bármikor letörölhetjük a főzőfelületet.

Az indukciós főzőlapok külső megjelenése követi a letisztult, modern formavilágot, így bármilyen stílusú otthonunk, biztosan illeszkedik meglévő konyhai berendezéseink mellé.

Az Electrolux Infinite indukciós főzőlapok, mindezek mellett maximális szabadságot is kínálnak nekünk, ha főzésről van szó, hiszen ezeken a modelleken nincsenek előre kijelölt főzőzónák. Bármekkora méretű és formájú edényt használhatunk, csak arra kell figyelnünk, hogy a főzőzónát jelző egyik keresztet takarja az edény feneke.

Az Electrolux Inspiration termékcsalád egyes indukciós főzőlapjain, a Bridge (híd) funkcióval, lehetőségünk van arra is, hogy egy gombnyomásra összekapcsoljunk két, egymás fölött elhelyezkedő főzőzónát. Ezzel egy nagy, 45 cm hosszú főzőfelületet hozhatunk létre, így ha a baráti vacsorára egy 2 kilós lazacot akarunk párolni, akkor azt könnyedén megtehetjük, hiszen kényelmesen elfér a hosszú halpároló edény a főzőlapon. Az összekapcsolt két zóna hőmérsékletét pedig párhuzamosan, egy vezérlővel szabályozhatjuk.

A preciz.hu kínálatában szereplő Electrolux indukciós főzőlap modellek raktárról kaphatóak: EHH6340FXK, EHG6341FOK (félindukciós), EHL6740FOK, EHD8740FOK.

0 db termék 0 Ft
A kosara jelenleg üres
Vásárlás folytatása
Rendelés feladása