minden kategória
Electrolux Gorenje Bosch AEG Liebherr Blanco Ország Boltja 2021 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2020 Minőségi díj III. helyezett Ország Boltja 2019 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2018 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2017 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2016 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2015 Minőségi díj III. helyezett
2013-05-02 00:38

Gyors, kényelmes, biztonságos és stílusos

 

Az Aeg, Electrolux indukciós főzőlapok működése a legenergiatakarékosabb, mert a generált hőmennyiség 90 százalékát (az elektromos lapok 60, a gáz pedig kevesebb, mint 50 százalékát) hasznosítják főzés közben. Az indukciós technológia esetében ugyanis kimarad egy lépés a hőközlés folyamatából. A rendszer nem az üvegkerámia felületet melegíti fel, hanem közvetlenül az edényben fejleszt hőt. Ezáltal gyorsabban melegszik fel az edény, illetve annak tartalma, tehát rövidebb ideig használjuk a főzőlapot, s kevesebb energiát fogyasztunk.

Egyes Electrolux modelleknél van ún. öko időzítő funkció is, melynek aktiválásával további energiát is megtakaríthatunk. Ebben az esetben ugyanis a rendszer a beállított főzési idő előtt lekapcsolja az adott főzőzónát, így a maradékhő felhasználásával készül el az étel.

Az indukciós technológia gyorsaságban is verhetetlen, hiszen mindössze 4 percre van szükségünk egy liter víz felforralásához. Az Electrolux indukciós főzőlapok érintőkapcsolós kezelőfelületén pontosan és precízen állíthatjuk be a főzőzóna kívánt teljesítményszintjét. S mivel a főzőlap szinte azonnal érzékeli a hőmérsékletváltozást, másodpercek alatt olyan forróra melegszik, hogy máris piríthatjuk rajta a halat és a húst, vagy melegíthetjük fel a levest.

Az indukciós technológia mindezek mellett biztonságos, hiszen nincs nyílt láng, mint a gáz lapok esetében, és sokkal kevesebb a maradékhő, mint az elektromos főzőlapoknál. A főzőfelület ugyanis csak annyira lesz meleg, amennyire az edény alja visszamelegíti, így véletlenül sem fogjuk megégetni a kezünket. Mivel a főzőzóna nem forrósodik fel, a kifutott leves vagy a hússütés közben kifröccsent zsiradék sem tud ráégni. Ezért a főzőlap takarításával sem kell sok időt töltenünk, egy nedves kendővel bármikor letörölhetjük a főzőfelületet.

Az indukciós főzőlapok külső megjelenése követi a letisztult, modern formavilágot, így bármilyen stílusú otthonunk, biztosan illeszkedik meglévő konyhai berendezéseink mellé.

Az Electrolux Infinite indukciós főzőlapok, mindezek mellett maximális szabadságot is kínálnak nekünk, ha főzésről van szó, hiszen ezeken a modelleken nincsenek előre kijelölt főzőzónák. Bármekkora méretű és formájú edényt használhatunk, csak arra kell figyelnünk, hogy a főzőzónát jelző egyik keresztet takarja az edény feneke.

Az Electrolux Inspiration termékcsalád egyes indukciós főzőlapjain, a Bridge (híd) funkcióval, lehetőségünk van arra is, hogy egy gombnyomásra összekapcsoljunk két, egymás fölött elhelyezkedő főzőzónát. Ezzel egy nagy, 45 cm hosszú főzőfelületet hozhatunk létre, így ha a baráti vacsorára egy 2 kilós lazacot akarunk párolni, akkor azt könnyedén megtehetjük, hiszen kényelmesen elfér a hosszú halpároló edény a főzőlapon. Az összekapcsolt két zóna hőmérsékletét pedig párhuzamosan, egy vezérlővel szabályozhatjuk.

A preciz.hu kínálatában szereplő Electrolux indukciós főzőlap modellek raktárról kaphatóak: EHH6340FXK, EHG6341FOK (félindukciós), EHL6740FOK, EHD8740FOK.

0 db termék 0 Ft
A kosara jelenleg üres
VÁSÁRLÁS FOLYTATÁSA
TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ