minden kategória
Electrolux Gorenje Bosch AEG Liebherr Blanco Ország Boltja 2021 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2020 Minőségi díj III. helyezett Ország Boltja 2019 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2018 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2017 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2016 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2015 Minőségi díj III. helyezett
2013-01-02 16:48
A maghőmérő – minden ízek tudója
Vannak, akik használják. Vannak, akik már hallottak róla. És elég sokan vannak, akiknek elképzelésük sincs arról, hogy mi az a maghőmérő. Pedig a kis kötőtűszerű eszköz érdemei vitathatatlanok. A húsok és a halételek is sokkal finomabbak lesznek, ha éppen annyira sütjük meg őket, hogy ízük legjavát adják majd a tányéron.
Az Electrolux felmérése szerint az elmúlt 5 évben, Európában 7-ről 17 százalékra nőtt azon háztartások száma, ahol a fogyasztók maghőmérővel felszerelt sütőt használnak. Ebből is látszik, hogy a maghőmérő még messze nincs ismertsége csúcsán, de évről-évre egyre népszerűbb.
Az Electrolux új, Inspiration beépíthető sütőiben a maghőmérő / húshőmérő / már gyári tartozék, ez is segíthet abban, hogy tovább növekedjen a kis, kötőtűszerű eszköz ismertsége és népszerűsége a konyhákban. Aki egyszer kipróbálta, többé nem akar lemondani róla.
A csirke és a marhahúsnál is jelentősen befolyásolja az íz-élményt, hogy mennyire sütjük meg a húst. A csirkét elég gyorsan ki tudjuk szárítani, főleg a mellét, és a marhát is viszonylag könnyű túlsütni, attól való félelmünkben, hogy véres marad a közepe. Az Inspiration sütők kezelőfelületén egyszerűen és gyorsan beállíthatjuk azt is, hogy mennyire akarjuk átsütni a húst. A sült marha szeletnél 5-10 fok maghőmérséklet különbség egészen más íz-élményt eredményez.
Ha véresen szeretjük, állítsunk be 52-54 fokot, ha közepesen átsütve, akkor 60-65 fok közötti hőmérsékletet, ha pedig jól átsütve, akkor 70-80 fok közötti értéket a sütő kezelőfelületén, majd dugjuk be a maghőmérőt. Figyeljünk arra, hogy az eszköz vége ne érjen a csonthoz. Amikor a hús belső hőmérséklete eléri a megadott értéket a sütő jelezni fog (a magasabb felszereltségű modellek automatikusan ki is kapcsolnak).
A halak 60-70 fokos, a szárnyasok (csirke, liba, kacsa) 85-90 fokos maghőmérsékleten lesznek a legfinomabbak. Ezek az ételek sokkal ízletesebbek, ha nincsenek kiszárítva, éppen csak addig. sütjük őket, amíg belül omlósak, porhanyósak lesznek.
0 db termék 0 Ft
A kosara jelenleg üres
VÁSÁRLÁS FOLYTATÁSA
TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ