minden kategória
Electrolux Gorenje Bosch AEG Liebherr Blanco Ország Boltja 2021 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2020 Minőségi díj III. helyezett Ország Boltja 2019 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2018 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2017 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2016 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2015 Minőségi díj III. helyezett
2017-02-01 15:50

A hagyományos wok alakja olyan, mintha egy félgömb lenne. Ennek a formának az előnye, hogy a wok aljában nagyon magas hőmérséklet érhető el viszonylag alacsony energiafelhasználás mellett. A magas hőmérsékleten az ételek nagyon gyorsan készre süthetők. A wok serpenyő már nemcsak a gázfőzőlapok tulajdonosainak kiváltsága.

Az Electrolux megalkotott a hagyományos wok serpenyőhöz egy olyan tartóperemet, mely egyenletes hőeloszlást biztosít az edénynek, stabil tartást és a lényeg, hogy tökéletesen használható az Electrolux indukciós főzőlapokon. Az Electrolux Infi-Wok edény tehát nemcsak a serpenyőt tartalmazza, hanem a tartó keretet is.

Mire jó a wok edény? Leggyakrabban a 'Stir-and-Fry' - Dobva - rázva típusú ázsiai ételekhez azaz magas hőmérsékleten gyorsan lepirítva és rázogatva, kavargatva összesütjük a zöldségeket, húsféléket. Természetesen bő olajban sütéshez is nagyszerűen használható, de akár egy gyors levest is összeüthetünk benne.

Nem szereti az ázsiai konyhát? Egy magasfalú serpenyő bármikor jól jöhet. Kitűnő ragukat lehet készíteni akár egy olaszos tésztához is és méretének köszönhetően még a kifőtt tésztát is összekeverhetjük benne.

Ha most vásárol bizonyos Electrolux indukciós főzőlapot az Electrolux ajándékként küldi az indukciós Infi-Wok serpenyőt!

Az alábbi receptet gyakran készítjük a "Nincs itthon semmi, mindjárt éhenhalok" estéken:

Zöldséges, húsos Wok-os

Hozzávalók 2 személyre:

250 g Wok tészta (minden multiban kapható Asia Wok Nudeln)

250 g csirkemell vagy sertéscomb, szűzpecsenye

250 g zöldség, amit találunk (cukkini, sárgarépa, gomba, szárzeller stb.)

2 dl víz

2 gerezd fokhagyma

3-3 evőkanál olaj, szójaszósz

1 evőkanál halszósz (vagy csipetnyi só)

1 evőkanál osztriga szósz (el is maradhat)

Elkészítés:

1. Mindent szeleteljünk fel előre, a húst vékony csíkokra, a zöldségeket legjobb a zöldéghámozóval leheletvékony forgácsokra. Ha sertéshúst használunk, a húst marináljuk 1 evőkanál keményítő és 1 evőkanál szójaszósz keverékében kb. 10 perig.                                                                                                                                                          
2. Forrósítsuk fel a wok serpenyőt. Electrolux indukciós főzőlapon 12-es fokozat.


3. Egy-két evőkanál olajon pirítsuk le a húst 10-es fokozaton, amikor kifehéredett kavarjuk meg és adjuk hozzá a felaprított fokhagymát, 2-3 evőkanál vizet, a halszószt vagy sót. 2 perc múlva vegyük ki a húst és tartsuk melegen.

4. 1 evőkanál olajon pirítsuk össze a zöldségeket, 12-es fokozaton 2 percig.

5. Tegyük hozzá a tésztát szárazon és öntsük fel 2dl forró vízzel. Tegyük hozzá a szójaszószt, minimum 2-3 evőkanállal, de ízlés szerint több is lehet.

6. Keverjük a melegen tartott húscsíkokat a zöldséges tésztához. Ha van osztriga szószunk utoljára tegyük az ételhez.

7. Frissen tálalható újhagymával, koriander zölddel, chili paprikával.

 

0 db termék 0 Ft
A kosara jelenleg üres
VÁSÁRLÁS FOLYTATÁSA
TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ