termékkategóriák
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória I. helyezett aeg partner Electrolux partner Az ország boltja minőségi díj
2015-12-23 14:24

Pihe-puha mézeskalács kizárólag emberi fogyasztásra!

Felesleges napokat várni, amíg a mézeskalács megpuhul; süssünk egyből puha verziót! Az alábbi recept egy 2008-as Magyar Konyha újságból való, az utolsó mondat, miszerint 5-6 percig sütjük nem elírás, bátran vegyük ki a sütőből a puha kekszeket!

Hozzávalók (kb. 60 darab):

25dkg méz

10dkg vaj

15dkg cukor

50dkg liszt

1 citrom reszelt héja

fél-fél mokkáskanál őrölt szegfűszeg, fahéj és gyömbér (a bolti mézeskalács fűszerkeverék igen domináns ánizs ízű)

1 kiskanál szódabikarbóna

2 tojássárgája

Elkészítés:

1. A mézet a vajjal együtt, nem túl erős tűzön meglangyosítjuk.

2. A cukrot belekeverjük, majd a lisztet a citromhéjjal, a fűszerekkel és a szódabikarbónával összeszitáljuk.

3. A lazán felvert tojással együtt a mézbe keverjük, és robotgép dagasztó fejével vagy fakanállal sima tésztává dolgozzuk.

4. A tálat fóliával letakarjuk és a tésztát 1 napig a hűtőszekrényben érleljük.

5. Ezután lisztel behintett deszkán késfok vastagságúra nyújtjuk, és 180 C fokra előmelegített sütőben alsó-felső üzemmódban (légkeveréses sütőben 165 C fokon) 5-6 perc alatt aranybarnára sütjük. A kihűlt figurákat tojáshabbal, csokoládémázzal, színes cukorgyöngyökkel díszitjük.

Boldog Karácsonyt kívánunk kedves vásárlóinknak!

Preciz.hu munkatársai