minden kategória
Electrolux Gorenje Bosch AEG Liebherr Blanco Ország Boltja 2021 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2020 Minőségi díj III. helyezett Ország Boltja 2019 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2018 Minőségi díj II. helyezett Ország Boltja 2017 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2016 Minőségi díj I. helyezett Ország Boltja 2015 Minőségi díj III. helyezett
2014-11-06 15:14

Hatékonyság és alacsony fogyasztás: „A” energiaosztályú porszívók az Electroluxtól

 

Milyen egy jó porszívó? Hatékonyan szedi össze a port a parkettán és a szőnyegen is, amit felszív, azt nem engedi vissza a levegőbe, és mindeközben keveset fogyaszt. Igen, keveset fogyaszt, mert egy 1000 Wattos porszívó még jobban is takaríthat, mint egy 1600 wattos vagy még nagyobb felvett nagy teljesítményű modell.

Az Európai Unió rendelete szerint szeptember 1-jével a porszívókra is rákerültek a mosógépeknél, hűtőszekrényeknél már megismert, a háztartási készülékeket energiahatékonyság és egyéb műszaki paraméterek szerint osztályozó energiacímkék. A porszívók energiacímkéiről kiderül, fogyasztása szerint milyen energiaosztályba tartozik, mennyi áramot fogyaszt egy évben, mennyire hatékony a porfelszedő képessége keménypadlón és szőnyegen, és mennyi port enged vissza a levegőbe, valamint, hogy mennyire zajos a készülék. Értékeik szerint a porszívók A-tól G-ig terjedő besorolást kapnak, ahol az „A” a legjobb és „G” a leggyengébb minősítés.

Fontos változás az is, hogy az uniós szabályozás szerint a szeptember eleje után a boltokba kerülő új porszívók teljesítménye nem lehet több 1600 Wattnál, éves fogyasztása pedig maximum 62 kWh lehet. Miért jó ez nekünk? Azért, mert egy porszívó nem attól takarít jól, ha nagy teljesítményű a motorja, hiszen az elsősorban az energiafogyasztásra utal. A szívófejtől a porszívótest illesztésein át a szűrőkig, a motor kialakításáig, a készülék teljes kialakításának kell biztosítani a jó teljesítményt. A szabályozás bevezetésével így nem kell tartanunk attól, hogy romlik a porszívók teljesítménye, épp ellenkezőleg. Kisebb fogyasztású, de jobb minőségű porszívók kerülnek a boltokba.

Az uniós energiacímkék szeptemberi bevezetését az Electrolux felkészülten várta. Minden Electrolux modell megfelel az uniós szabályoknak, sőt számos „A” energiacímkéjű porszívót kínál a vásárlóknak. A már korábban is kapható porszívói közül az újrahasznosított műanyagból készült UltraOne Green és az ősszel érkező új, porzsák nélküli Electrolux UltraFlex fogyasztása, porfelszedő képessége és porkibocsátása is „A” minősítést kapott. Az UltraOne család további két tagja, az UltraSilencer porszívók és az Electrolux JetMaxx is kiérdemelte az „A” minősítést kiváló keménypadlós porfelszedő képességével és minimális porkibocsátásával.

0 db termék 0 Ft
A kosara jelenleg üres
VÁSÁRLÁS FOLYTATÁSA
TOVÁBB A PÉNZTÁRHOZ