Előny: felszerelt modell, egyedi fehér színben. Extra nagy sütőtér, kiforott pirolitikus (öntisztító) funkció, automata programok súly és belső maghőmérséklet szerint.
Mire jó a húshőmérő?
Egybesült húsételek (elsősorban 1kg-nál nagyobb tömegű) húsfélék pl.: marha bélszín, pulykamell, sertéscomb, szűzpecsenye stb.sütésére, amely egy hússzonda segítségével a belső maghőmérséklet szerint készül el. A készülék elektronikája automatikusan szabályozza a hőmérsékletet, az első fázisban kérget pirít a húsra, az utolsó percekben már csak pihenteti. A hús nem szárad ki, omlós, szaftos marad. A húshőmérő program használata kényelmes, nem kell locsolgatni ill. fordítani a sültet; sőt a program automatikusan ki is kapcsol.
Hogyan működik a pirolitikus tisztítás?
A készülék elektronikája 500 Celsius fokra fűti fel a sütőteret, amely eredményeként a szennyeződés hamuvá ég; lehűlés után elegendő egy puha ruhával áttörölni a zománc felületet. Az öntisztító funkció használatával bármikor eredeti, gyári tisztaságot lehet elérni.
Tévhitek a pirolitikáról:
• károsítja a zománcot. NEM IGAZ: a zománc élettartama nincs összefüggésben a tisztító programmal, jóval nagyobb hőmérsékletet elbírna.
• veszélyes. NEM IGAZ: az elektronikus ajtózár automatikusan reteszeli az ajtót, nem lehet véletlenül kinyitni az ajtót a program közben.
• büdös: NEM IGAZ: a tisztító program nem vegyi folyamat. A szennyeződésnek van "áporodott, savanyú" szaga, aminek a megszüntetése a cél.
• a pirolitikus sütők megfizethetetlenek: NEM IGAZ: a pirolitikus technológia elterjedésével egyre csökken a pirolitikus sütők ára, fokozatosan közelít a hagyományos tisztítású sütőkhöz.
Tipp: csontos, üreges szárnyasok sütéséhez használja a súly szerinti automata programokat!