Előny: katalitikus oldalfalak (a felső grillbetét fölött is), húshőmérő, 4 rétegű ajtóüveg.
Hogyan működik a katalitikus tisztítás?
Az oldalfalak illetve hátfalak egy speciális, porózus anyaggal vannak bevonva, amely 200° C felett úgy viselkedik, mint egy katalizátor; és a ráfröccsenő zsírok oxidálódnak. Hátránya, hogy ez a bevonat idővel eltömődik, zsírtalanító hatása megszűnik. Mivel a mechanikai sérülésekkel szemben igen sérülékeny, semilyen hagyományos tisztítószerrel vagy eszközzel nem lehet takarítani. Ennek ellenére nagyon népszerűek a katalitikus sütők, átlagos használat mellett éveken át megkímél az oldalfalak tisztításától.
Mire jó a húshőmérő?
Egybesült húsételek (elsősorban 1kg-nál nagyobb tömegű) húsfélék pl.: marha bélszín, pulykamell, sertéscomb, szűzpecsenye stb.sütésére, amely egy hússzonda segítségével a belső maghőmérséklet szerint készül el. A készülék elektronikája automatikusan szabályozza a hőmérsékletet, az első fázisban kérget pirít a húsra, az utolsó percekben már csak pihenteti. A hús nem szárad ki, omlós, szaftos marad. A húshőmérő program használata kényelmes, nem kell locsolgatni ill. fordítani a sültet; sőt a program automatikusan ki is kapcsol.
Hátrány: húshőmérő programnál a belső maghőmérsékletet manuálisan kell megadni.
Tipp: a használati utasításba bekerült a sütési táblázat végén a részletes maghőmérséklet útmutató.