termékkategóriák
Ország Boltja 2017 Minőségi díj Háztartási gépek kategória I. helyezett Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória I. helyezett Az ország boltja minőségi díj aeg partner Electrolux partner
2013-08-20 14:54

Gőzerővel a konyhában

AEG – Electrolux gőzsütők most 5 év kiterjesztett díjmentes garanciával

A preciz.hu webáruház kínálatában szereplő AEG BS9314401M, AEG BS7314401M és Electrolux EOB8851AAX gőzsütőket most akciós áron 5 év extra garanciával vásárolhatja meg ingyenes országos házhozszállítással.

Az AEG és Electrolux kombinált gőzsütők gasztronómiai értéke abban rejlik, hogy minden étel számára megteremti az elkészítéséhez szükséges tökéletes körülményeket a forró levegő, a gőz, és a hőmérséklet megfelelő kombinációjával. Az úgynevezett interval, azaz váltakozó gőz és forró levegő befúvás program, az egyik legfontosabb fejlesztés.A készülék egy programon belül képes a gőzpárolást és a hagyományos sütést kombinálni. A gőz megőrzi az étel zamatát és természetes ízeit, miközben a forró levegő, ropogós kérget és aranybarna színt ad kívülről az ételnek. A sütők a hagyományos sütőprogramok mellett, három gőzprogrammal dolgoznak.

1. Interval Plus sütés 25% gőz, 75% forró levegő

Ezzel a programmal készíthetjük el azt a csirkét, sertést vagy borjút, amelynek porhanyós, szaftos a húsa, s közben pirosra, ropogósra sül a bőre. Ugyanakkor, ezzel a sütési móddal nagyon finom kenyereket és kelt tésztás ételeket is készíthetünk. Az Interval Plus sütésnél 80 – 230 fok között érdemes beállítani a hőmérsékletet.

2. Interval sütés 50% gőz, 50% forró levegő

A tojásos ételeket, vizes piskótákat és a különböző desszerteket, például a creme brulee-t ínycsiklandóan finomra süthetjük ezzel a programmal, de a korábban elkészített ételeket is lehet interval programon melegíteni. 90 – 110 fok között érdemes beállítani a megfelelő hőmérsékletet. Sütés közben a gőz és a forró levegő felváltva párolják, illetve sütik az ételt.

3. Vital program

A kombinált sütőprogram mellett külön gőz program (vital) van a zöldségek, halak elkészítéséhez, amelyek a gőzpárolás során – a maximum 96 fokos gőzben – sokkal több vitamint és ásványi anyagot őriznek meg, mintha hagyományos sütőben, vagy főzőlapon készítettük volna őket. Mivel a hő egyenletesebben és kíméletesebben éri az ételt, az jobban megőrzi eredeti színét, nedvességtartalmát.

Az Aeg és Electrolux gőzsütők használata egyszerű. Az AEG BS9314401M és Electrolux EOB8851AAX érintőképernyős kijelzője magyar nyelvű. Alapfelszereltség a húshőmérő, amellyel gyakorlatilag belelátunk a hús belsejébe. Ha beállítjuk a sütő kezelőfelületén, hogy hány fokos belső hőmérsékletnél van kész a hús, akkor a húshőmérő jelez, majd kikapcsolja a sütőt, amikor a hús közepe eléri a beállított hőfokot. Így nem kell nyitogatnunk a sütőajtót, hogy késsel vagy villával ellenőrizzük, megsült-e az étel. Ez nem csak kényelmes, de energiatakarékos megoldás is, mert a sütőnek nem kell újra és újra felfűtenie a sütőteret.

Az új AEG és Electrolux gőzsütőkben egyedülállóan nagy, 74 literes sütőtérben 9 sütési szinttel gazdálkodhatunk. Ezzel együtt, 25 százalékkal nagyobb a tepsi is, mely alapvetően azért jó, mert egyszerre több vagy nagyobb adag ételt is készíthetünk. Így 2-3 kör helyett akár 1 adagban is meg tudjuk sütni pl. az aprósüteményeket. A nagy sütőtérben egyenletesen kering a forró levegő ezért a sütőtér minden pontján egyenletesen sülnek meg a húsok vagy a linzer karikák. Nem kell félidőben megfordítani a tepsit, hogy egyformán barna legyen minden sajtos rúd.

0 db termék 0 Ft
A kosara jelenleg üres
Vásárlás folytatása
Rendelés feladása