termékkategóriák
Ország Boltja 2016 Minőségi díj Háztartási gépek kategória I. helyezett aeg partner Electrolux partner Az ország boltja minőségi díj
2013-08-20 14:54

Gőzerővel a konyhában

AEG – Electrolux gőzsütők most 5 év kiterjesztett díjmentes garanciával

A preciz.hu webáruház kínálatában szereplő AEG BS9314401M, AEG BS7314401M és Electrolux EOB8851AAX gőzsütőket most akciós áron 5 év extra garanciával vásárolhatja meg ingyenes országos házhozszállítással.

Az AEG és Electrolux kombinált gőzsütők gasztronómiai értéke abban rejlik, hogy minden étel számára megteremti az elkészítéséhez szükséges tökéletes körülményeket a forró levegő, a gőz, és a hőmérséklet megfelelő kombinációjával. Az úgynevezett interval, azaz váltakozó gőz és forró levegő befúvás program, az egyik legfontosabb fejlesztés.A készülék egy programon belül képes a gőzpárolást és a hagyományos sütést kombinálni. A gőz megőrzi az étel zamatát és természetes ízeit, miközben a forró levegő, ropogós kérget és aranybarna színt ad kívülről az ételnek. A sütők a hagyományos sütőprogramok mellett, három gőzprogrammal dolgoznak.

1. Interval Plus sütés 25% gőz, 75% forró levegő

Ezzel a programmal készíthetjük el azt a csirkét, sertést vagy borjút, amelynek porhanyós, szaftos a húsa, s közben pirosra, ropogósra sül a bőre. Ugyanakkor, ezzel a sütési móddal nagyon finom kenyereket és kelt tésztás ételeket is készíthetünk. Az Interval Plus sütésnél 80 – 230 fok között érdemes beállítani a hőmérsékletet.

2. Interval sütés 50% gőz, 50% forró levegő

A tojásos ételeket, vizes piskótákat és a különböző desszerteket, például a creme brulee-t ínycsiklandóan finomra süthetjük ezzel a programmal, de a korábban elkészített ételeket is lehet interval programon melegíteni. 90 – 110 fok között érdemes beállítani a megfelelő hőmérsékletet. Sütés közben a gőz és a forró levegő felváltva párolják, illetve sütik az ételt.

3. Vital program

A kombinált sütőprogram mellett külön gőz program (vital) van a zöldségek, halak elkészítéséhez, amelyek a gőzpárolás során – a maximum 96 fokos gőzben – sokkal több vitamint és ásványi anyagot őriznek meg, mintha hagyományos sütőben, vagy főzőlapon készítettük volna őket. Mivel a hő egyenletesebben és kíméletesebben éri az ételt, az jobban megőrzi eredeti színét, nedvességtartalmát.

Az Aeg és Electrolux gőzsütők használata egyszerű. Az AEG BS9314401M és Electrolux EOB8851AAX érintőképernyős kijelzője magyar nyelvű. Alapfelszereltség a húshőmérő, amellyel gyakorlatilag belelátunk a hús belsejébe. Ha beállítjuk a sütő kezelőfelületén, hogy hány fokos belső hőmérsékletnél van kész a hús, akkor a húshőmérő jelez, majd kikapcsolja a sütőt, amikor a hús közepe eléri a beállított hőfokot. Így nem kell nyitogatnunk a sütőajtót, hogy késsel vagy villával ellenőrizzük, megsült-e az étel. Ez nem csak kényelmes, de energiatakarékos megoldás is, mert a sütőnek nem kell újra és újra felfűtenie a sütőteret.

Az új AEG és Electrolux gőzsütőkben egyedülállóan nagy, 74 literes sütőtérben 9 sütési szinttel gazdálkodhatunk. Ezzel együtt, 25 százalékkal nagyobb a tepsi is, mely alapvetően azért jó, mert egyszerre több vagy nagyobb adag ételt is készíthetünk. Így 2-3 kör helyett akár 1 adagban is meg tudjuk sütni pl. az aprósüteményeket. A nagy sütőtérben egyenletesen kering a forró levegő ezért a sütőtér minden pontján egyenletesen sülnek meg a húsok vagy a linzer karikák. Nem kell félidőben megfordítani a tepsit, hogy egyformán barna legyen minden sajtos rúd.

0 db termék 0 Ft
A kosara jelenleg üres
Vásárlás folytatása
Rendelés feladása